TJÄNSTER

Vi kan hjälpa dig med samtliga uppdrag inom måleri.


Detta gäller såväl invändigt som utvändigt och oavsett storlek. Inget arbete är för stort eller litet för oss.

VAD GÖR VI?

Vi utför alla typer av målningsarbeten.


*Behöver du hjälp vid ombyggnader,
har vi nära samarbete med skickliga hantverkare
inom följande områden.

DEKORATIONSMÅLERIER

Få arbeten innebär så stor variation som för den som arbetar som dekorationsmålare. För dekorationsproffsen på NF Måleri kan en arbetsmånad se ut på väldigt olika sätt. Han eller hon kan få i uppdrag att arbeta med en uppsjö av olika ytor. Alltifrån väggmålning till bearbetning av fasader, offentliga byggnader, trapphus, tak, golv - Ja, i stort sett allt! Dekorationer innehåller dessutom ett antal underkategorier. Ett erfaret proffs kan syssla med illusions- och motivmåleri samt mycket annat. Det är en väldigt liten branschnisch, men efterfrågan på den här typen av arbeten ökar ständigt. Det är inte så svårt att förstå när man ser resultatet. Alla ytor gör gott av att få lite uppfräschning i form av dekorationer. Det känns exklusivt att exempelvis få ett unikt mönster i trapphuset eller lokalen till föreningen.

Den här typen av arbeten kräver både att målaren har känsla för konst och mönster, och att hen har bakgrund inom måleriyrket. All personal som sysslar med dekoration på NF Måleri i Stockholm har just denna kunskap och erfarenhet. På så vis kan vi erbjuda våra kunder det allra bästa resultatet. För att vara en mångfacetterad dekorationsmålare krävs att man behärskar många olika tekniker. Det kan handla om tekniker som marmorering eller lasering. Arbete med marmor är ett vanligt inslag i vårt arbete, särskilt när vi arbetar med trapphus eller större anrika byggnader. Tekniken innebär att man återskapar varianter av stenar så att det ser autentiskt ut - Mycket populärt! För att inte tala om dekorationstekniken ådring. Ådring utförs på träytor, och syftar till att återskapa träets ursprungliga yttre. Ådring har alltså samma syfte som marmorering, men med trä istället för sten som material. Vi ser hela tiden till att fortbilda vår personal i nya tekniker för att kunna ge en ännu större bredd av dekorationstjänster. Man ska inte tro att dekorationsmåleri endast är till för fasta ytor som väggar, tak och golv. Det förekommer också att kunder vill få dekorationsjobb för möbler och andra föremål.

FÖNSTERRENOVERINGAR

Ingen del av en byggnad är så hårt ansatt som våra fönster. I Sverige har vi som bekant ett mycket varierande klimat, vilket gör att fönstren blir extra utsatta. De kan tvingas utstå tropisk hetta under sommaren, och måste stå ut med snöoväder, vind och regn under andra årstider. Övriga delar av fasaden kan klara sig undan relativt skonsamt med tanke på att de är så pass robusta. Fönstren, däremot, är tunna och betydligt känsligare för påfrestning. När man tänker på saken så inser man att kraven vi har på våra fönster är ganska hårda. Vi vill, å enda sidan, att de ska ge oss mesta möjliga ljus i bostaden eller på arbetsplatsen. Å andra sidan vill vi samtidigt inte riskera att storleken orsakar kyla i lokalen. Samtidigt är vi väldigt måna om att kunna öppna och stänga fönstren så smidigt som möjligt. Förr i tiden var värmen betydligt viktigare än ljusen, och det går att se på de små fönstren i gamla hus. Idag ser det annorlunda ut. Kort sagt - Att skapa fönster som tar hänsyn till alla behov - ljus, värme, funktionalitet - är väldigt svårt!

Alla som någonsin har ägt ett hus känner till problematiken kring fönster. Det är helt enkelt nödvändigt att renovera och underhålla dem emellanåt. Alla väder sliter på våra fönster. Oavsett om det är solsken, snöoväder, fuktigt, torrt, lugnt eller om det regnar lika mycket som under en monsun - Fönstren nöts ned successivt av minsta bris. Dessutom kan fönstren slitas än mer beroende på var i landet du bor. Hus på kusten utsätts för saltvindar från havet, vilket är oerhört påfrestande för fönstren. I andra delar av landet är sand och jord huvudingrediens i vindarna, och inte heller det är särskilt skonsamt. För att inte tala om de svenska fjällstormarna som utsätter fönstren för snö och is. I Sverige blir dina fönster ansatta var du än bestämmer dig för att bygga ett hus. På NF Måleri är vi fullt medvetna om de svenska fönstrens situation. Vi erbjuder därför tjänster inom fönsterrenovering, så att våra kunder ska kunna ha täta och bra fönster oavsett årstid. Att renovera fönster är helt nödvändigt. Genom att vända sig till ett proffs kan man få detta löst smidigt och enkelt, och minska risken för mer omfattande skador. Fönsterrenovering gör man trots allt både för att det ska bli finare, men också för att förebygga problem. God framförhållning kan alltså spara mycket pengar på fönster.

GLASBYTEN

Förutom att vi tillhandahåller omfattande fönsterrenoveringstjänster så erbjuder vi på NF Måleri även service inom glasbyte. Sveriges växlande klimat är nämligen inte bara dåligt för själva fönsterkonstruktionen. Även glasrutan får sig utstå enorm påfrestning med tanke på all vind, allt regn och all snö den får utstå. Många fönsterglas går tyvärr sönder. Det kan handla om att man öppnat fönstret för hastigt, eller att man glömmer att säkra fönstret vid korsdrag. Då kan olyckan vara framme, och då är det på sin plats att få tag på ett proffs inom glasbyte. Det är smidigt, prisvärt och säkert. Istället för att kunden ska riskera att skada sig på det trasiga glaset så kan vår personal ordna jobbet. Det är vanligt att vi utför arbetet när kunden är ute på jobb. Kunden möts sedan av ett sprillans nytt fönster nästa gång han eller hon kommer hem!

Om du är på jakt efter erfarna och kunniga experter på glasbyte i Stockholmsområdet så kan du sluta leta nu. NF Måleri tillhandahåller Stockholms fönster med ett brett utbud av glasservice. Inget jobb är för litet eller för stort för oss. Vi fixar glasen i villor, föreningslokaler, offentliga byggnader eller vad kunden än begär. Våra tjänster levereras till såväl företag som privatpersoner. Vi placerar kunden i första rummet och ger alltid bästa möjliga kvalitet och bästa möjliga service. Eftersom vi har lång erfarenhet av glasbytarbranschen i Stockholm så kan vi dessutom dela med oss av kunskapen. När vi utför glasbyten ger vi gärna tips och råd på hur kunden kan tänka kring olika lösningar i den specifika situationen. I vårt sortiment finns en stor mängd olika glas-sorter som vi kan leverera och renovera för våra kunder. Vi arbetar med energiglas och ljudreducerande glas såväl som glas för affärer och säkerhetsglas.

TAPETSERING

Sverige är ett tapetserat land. Det finns en stor efterfrågan på tjänster inom tapetsering, och naturligtvis erbjuder vi service på området. Lite ny färg i hemmet i all ära, men få renoveringsprojekt fräschar upp ett rum lika mycket som en ny tapet. Oavsett vad just din tapetsmak är så kan du räkna med att nå ett resultat som du kommer att vara nöjd med länge. Tapetsering kan vara mycket krångligt för en amatör att ge sig på. Det är otroligt viktigt att våderna fästs ordentligt och på rätt sätt. Det är också viktigt att se till att våderna anpassas till varandra så att det inte blir glipor. Särskilt om det är en mönstrad tapet. Man måste också akta sig för att orsaka luftbubblor under tapeten. När du anlitar en tapetserare från NF Måleri behöver du inte oroa dig. Vi tillhandahåller med tjänster för både privatpersoner och företag, och vi ser alltid till att arbetet blir gjort i tid!

Eftersom vi har lång erfarenhet och stor kunskap om tapetsering ger vi gärna tips och råd till våra kunder. Att välja tapet är väldigt roligt, men inte alltid helt okomplicerat. Eftersom det finns så hysteriskt mycket motiv och färger att välja bland på marknaden upplever många beslutsångest. Alla tapeter passar trots allt inte för alla rum. Ett mörkt motiv tenderar att göra att rummet känns mindre, vilket såklart kan bli problematiskt i rum av mindre storlek. På samma sätt gör ljusa tapeter att rummet upplevs som större, men de kan å andra sidan ge ett kallare intryck. En skrikig färg kan vara både uppiggande och enerverande, beroende på var den sitter och vem som bedömer den. Diskreta färger och former på tapeter kan både ingjuta lugn och framstå som tråkiga. Det är också viktigt att välja tapet med hänsyn till takhöjden i bostaden/lokalen. Lodräta eller vågräta motiv kan påverka känslan av höjd och bredd rejält. Det finns helt enkelt väldigt mycket att tänka på när det gäller tapeter! För att bli nöjd med valet är det fördelaktigt att fråga ett tapetseringsproffs. Och sådana hittar du hos oss på NF Måleri!

INVÄNDIG MÅLNING I STOCKHOLM

För den som vill ge bostaden eller arbetsplatsen en helt ny lyster är invändig målning en bra metod. Hos oss på NF kan du som kund få total uppfräschning av lokalens insida. Vi jobbar med väggar, tak, golv, fönster, dörrar - Ja, allt som våra kunder önskar få ordnat. Med vår långa erfarenhet och stora kunnighet inom den här typen av arbeten kan vi garantera ett proffsigt resultat. I vår personalstyrka finns endast certifierade personer med rätt erfarenhet och behörighet.

Det lönar sig att ha varit med i branschen under en lång tid. Personalen som ger Stockholms lokaler invändig målning hjälper med glädje till att välja den färg och nyans som passar just dina önskemål. Detta är en stor fördel för våra kunder, eftersom det finns väldigt mycket att tänka på när det gäller färg. Utbudet är enormt, och varje färg har sin egenskap som formar rummet och ger utstrålar känslor. Vill du ha en iögonfallande färg som ruskar om eller kanske en mjukare variant som inger ett lugn? Det är komplicerade beslut, och därför är det bra att ha ett proffs nära till hands! Vi rekommenderar våra kunder att söka efter inspiration på nätet eller någon annanstans för att lätt kunna visa upp hur de har tänkt med projektet.

Vi utför invändig service på såväl stora som små objekt. Vi brukar säga att inget arbete är för litet eller för stort för att vi ska ta oss an det, och hittills har det i alla fall stämt! Våra tjänster levereras till både stora och små renoveringsprojekt. Allt från målning av en dörr till total förvandling av stora offentliga lokaler. Oavsett vad kunden vill ha hjälp med så garanterar vi att våra proffs tar hand om allt jobb, och att han eller hon kan fokusera på sitt. Efter att vi har stämt av med kundens förväntningar planerar vi arbetet och utför jobbet helt utan att kunden behöver bry sig. Vi har en sträng policy gällande deadlines, och vi levererar alltid vad vi lovat på utsatt tid. Detta säkerställs genom att vi har ett omfattande förberedelsearbete redan innan projektet drar igång.

Många människor som utför invändigt måleri på egen hand får erfara problemen med färgfläckar på interiören. NF garanterar att inga möbler, elektronik eller gamla släktklenoder får färg på sig. Vi strävar alltid efter att minimera förekomsten av såväl färgspill som damm när vi arbetar hos kund. Vid våra invändiga måleriprojekt i Stockholm plastar vi alltid in hela lokalen. Tak, golv och allt annat som inte ska ha färg på sig plastas in av säkerhetsskäl.

Uppfräschning av inomhusmiljön är ofta ett bra sätt att uppnå ökad trivsel. Detta gäller både på arbetsplatser, i föreningslokaler och i hemmet. När vi arbetar med invändig målning i Stockholmsområdet siktar vi alltid efter att utföra just det arbete som det specifika projektet kräver och som kunden vill ha. Spackling, skrapning, ytbehandling och slipning är bara några av de tjänster som vi har i vår repertoar. Vi arbetar dessutom med alla färgtyper - kalk, vattenbaserad, silikat eller mineralisk färg. Oavsett vad kunden önskar så fixar vi det. Tycke och smak skiljer sig jättemycket åt mellan människor. Därför är det viktigt för oss att kunna tipsa om färger som både följer kundens önskemål och som är funktionella.

UTVÄNDIG MÅLNING I STOCKHOLM

Känns det som att det är dags att fräscha upp huset, stugan eller fasaden på lägenhetshuset? Du är inte ensam om att gå i sådana tankar. Faktum är att utvändig målning faktiskt är en av de tjänster som är allra störst efterfrågan på i Sverige. Det är inte särskilt konstigt, eftersom svenska fasader utsätts för extremt mycket påfrestning på grund av vårt varierande väder. Under ett års tid kan färgen tvingas utstå vargavinter, tropisk sommar, orkanvindar och extremt stora mängder regn. Många är glada över att vi bor i ett land med fyra tydliga årstider, men fasaderna skulle inte hålla med.

För att bibehålla fin fasad så bör man då och då genomföra utvändig målning. I synnerhet om huset eller stugan är gjort av trä, eftersom att färgen lättare faller av då. Trä är extra känsligt mot vatten, och därför är det viktigt att måla i förebyggande tätnings-syfte för att huset inte ska få fuktskador. Den här typen av arbeten kräver mycket jobb av den som ska utföra det. Det behövs förmodligen skrapas, slipas och ytbehandlas. Och sedan ska såklart själva färgen appliceras. Det tar tid, och det är ett omfattande jobb att måla om huset. Vi erbjuder tjänster inom utvändig målning i Stockholm. Vi vill att huvudstadsborna ska kunna spendera sina semestrar tillsammans med familj och vänner, istället för att stå på en stege med pensel i hand. Allt fler människor i Sverige anlitar firmor istället för att göra arbetet själva. Det sparar otroligt mycket tid och arbetet blir i regel gjort betydligt snabbare när man anlitar proffs.

För oss är kunden alltid i fokus, och vi är lika noga med att leverera högklassig målning som högklassig service. Våra kunder blir alltid nöjda med resultatet, och vi får ofta komplimanger för att vi är så tillmötesgående. Många fasader i Stockholm med omnejd glänser till följd av utvändig målning som vår personal har utfört. Utvändig målning är ett brett begrepp, och innefattar ofta annat än fasad. På NF utför vi en rad olika tjänster, däribland målning av staket och portar. Peka bara på vad du vill måla om, och vilken färg du vill ha, så ordnar vi resten!

När vi har utfört ett arbete i utvändig målning hos en kund så vill vi inte komma tillbaka på många år. Det beror inte på någonting annat än att ett väl utfört arbete ska kunna hålla över en längre tid. På NF Måleri arbetar vi med noggrannhet som ledstjärna genom hela arbetsprocessen. I planeringsfasen ser vi till att bilda oss en tydlig uppfattning om vad kunden vill ha för slutresultat. Med hjälp av vår breda erfarenhet av måleri så kan vi fungera som rådgivare åt kunden när hen väljer färg och nyans. Vidare utför vi alltid ett gediget förarbete för att färgen ska kunna användas optimalt med bästa möjliga resultat. Vi genomför jobbet på bästa sätt och för alltid en nära dialog med kunden efter avslutat arbete. När man har varit kund hos oss ska man inte bara känna sig 100% nöjd med resultatet. Man ska även känna sig helt tillfredsställd med den service som vi gav.

Målning med linoljefärger Arbete med linoljefärg är en gammal och beprövad teknik i Sverige. Att måla med vanlig färg skiljer sig väsentligt från att jobba med linoljefärg för den otränade. Om man vill uppnå ett maximalt resultat och få den lyster som linolja kan ge så ska man ta hjälp av proffs. Och det hittar man hos NF Måleri i Stockholm! Vi har lång erfarenhet och bred kunskap om hur man på bästa sätt använder den gamla och fina tekniken. Det finns många olika tillverkare av linoljefärg bara i Sverige. Allt från lyxigare varianter, till lite billigare. Fördelen med den här typen av färg är att den är dryg, och därmed räcker väldigt länge i förhållande till vanliga färgsorter. För att få rätt sorts linoljefärg hjälper vi gärna våra kunder att välja distributör och färg som passar deras specifika önskemål.

Man brukar tala om att linoljefärg gör att den målade ytan ser levande ut på ett helt unikt sätt. Vanlig färg kan inte mäta sig med linoljan när det gäller denna aspekt. Samtidigt slår linoljefärg traditionella färger på fingrarna vad gäller hållfasthet. Den kan nämligen hålla flera år längre än vad vanligare färger presterar. Optimala förutsättningar för att linoljefärgen verkligen ska fastna är torra, rena och gärna varma underlag. Vi rekommenderar därför att man tar del av våra tjänster under vår och sommar. På så vis att kan vi bättre säkerställa att resultatet blir långvarigt för kunden.

MÅLNING MED LINOLJEFÄRGER

Arbete med linoljefärg är en gammal och beprövad teknik i Sverige. Att måla med vanlig färg skiljer sig väsentligt från att jobba med linoljefärg för den otränade. Om man vill uppnå ett maximalt resultat och få den lyster som linolja kan ge så ska man ta hjälp av proffs. Och det hittar man hos NF Måleri i Stockholm! Vi har lång erfarenhet och bred kunskap om hur man på bästa sätt använder den gamla och fina tekniken. Det finns många olika tillverkare av linoljefärg bara i Sverige. Allt från lyxigare varianter, till lite billigare. Fördelen med den här typen av färg är att den är dryg, och därmed räcker väldigt länge i förhållande till vanliga färgsorter. För att få rätt sorts linoljefärg hjälper vi gärna våra kunder att välja distributör och färg som passar deras specifika önskemål.

Man brukar tala om att linoljefärg gör att den målade ytan ser levande ut på ett helt unikt sätt. Vanlig färg kan inte mäta sig med linoljan när det gäller denna aspekt. Samtidigt slår linoljefärg traditionella färger på fingrarna vad gäller hållfasthet. Den kan nämligen hålla flera år längre än vad vanligare färger presterar. Optimala förutsättningar för att linoljefärgen verkligen ska fastna är torra, rena och gärna varma underlag. Vi rekommenderar därför att man tar del av våra tjänster under vår och sommar. På så vis att kan vi bättre säkerställa att resultatet blir långvarigt för kunden.

Offertförfrågan