top of page
nf-måleri-hägersten-färgsättning

FÄRGSÄTTNING

Varför är det så viktigt med färg?

Det finns mycket att tänka på när det gäller färg och nyans och det lönar sig att ha varit med i branschen under en lång tid. Utbudet är enormt, och varje färg har sin egenskap som formar rummet och utstrålar känslor. Vill du ha en iögonfallande färg som ruskar om eller kanske en mjukare nyans som inger ett lugn? Beroende på vilka val man gör kan rummet eller lokalen uppfattas som stort, litet, varm eller kallt. För att göra rätt val krävs ofta lite hjälp av en expertis, och det kan du hitta hos oss!

Vår personal har mycket god kunskap om de färgtyper som finns att tillgå och med vår expertis kommer du få goda råd om hur du kan tänka. Oavsett om du vill att vi ska arbeta med kalk, vattenbaserad färg eller någon annan variant, så bidrar vi med vår erfarenhet gällande val av färg, teknik och rumstyp.

Vi rekommenderar ofta våra kunder att söka inspiration genom att välja ut sin favoritinredning eller favoritkulör och skapa en röd tråd utefter den. Även att följa inredningsstilar ger inspiration, och förstås naturens material och färgpalett. Det gör det lättare komma fram till nya tankar och idéer, så att vi sedan kan göra visionen till verklighet.

nf-måleri-hägersten-färgsättning

Möt en färgsättningsexpert på NF Måleri

Vi samarbetar med Ylva Bobert som är inredare och diplomerad färgsättare med över 28 års erfarenhet inom just färgsättning. Att arbeta med färg har alltid varit ett kall, något som lett henne till NF Måleri.  

Att välja att ta hjälp av en proffessionell färgsättare lönar sig, Vi har många exempel på nöjda kunder som fått hjälp. 
- SÅ HÄR KAN DET GÅ TILL

En proffessionell färgsättare börjar med att ta in varje enskilt projekt genom den befintliga miljön, var ljuset kommer från och om det finns fasta inredningsdetaljer att ta hänsyn till. Kundens personliga preferenser spelar också stor roll i vilket håll färgsättningen kommer dra åt. Det hela handlar ofta om att alla dessa bitar ska mötas och bilda en helhet. 

nf-måleri-hägersten-färgsättning

Så lyckas du med färgsättningen

1.

Tänk på helheten

Hur ser ditt möblemang ut idag och vad behöver du ta hänsyn till där? Om du redan har en färgstark soffa, behöver väggfärgen komplettera den – inte konkurrera ut den. Se alla beståndsdelar som en helhet och få dem att samspela. 

2.

Satsa på ett färgtema

Att inspireras av färger som redan finns i din inredning, kan leda dig fram till en ny färgpalett som gör att allt fungerar tillsammans. Satsa på ett färgtema som går att variera när det kommer till nyans, då är det svårt att misslyckas med 1-2 accentfärger som komplement. 

3.

Val av färg

Matt eller blank färg, spelar det någon roll? Ja, eftersom olika material speglar ljuset på olika sätt. En matt vägg kan uppfattas som mer dämpad än en vad en blank vägg gör. Och dessutom är de olika material olika tåliga. Välj en färg och ett material som håller för just ditt rum och dina förutsättningar. 

4.

Våga – det går alltid att ångra sig!

Att leka med färg ska inte kännas ångestladdat. Våga testa att experimentera och våga hitta nya färger som lyfter din inredning. Och kom ihåg – det går alltid att måla om! 

Vi är ditt bollplank när det kommer till färg. 

Det finns mycket att tänka på när det gäller färg och nyans, och med vår expertis kommer du få goda råd om hur du kan tänka. Kontakt oss så hjälper vi dig vidare!

bottom of page