top of page
nf-måleri-hägersten-tjänster

Vår a Tjänster

Vi utför alla typer av målningsarbeten

Vi på NF Måleri utför allt från mindre serviceuppdrag till stora målerientreprenader. Vi arbetare i både lägenhet och hus, från nyproduktion till bevarande av kulturminnesmärka byggnader. Inget arbete är för stort eller för litet för oss. Skulle du även behöva hjälp vid ombyggnader har vi nära samarbete med skickliga hantverkare. 

Oavsett vilken omfattning och karaktär just ditt projekt har, garanterar vi att alltid leva upp till dina förväntningar. En byggprocess kan kännas komplicerad, men med en strukturerad planeringsfas och löpande uppföljning under projektets gång säkerställer vi att vi alltid målar, reparerar och restaurerar enligt dina visioner och önskemål. Tveka inte att kontakta oss för att se tidigare referenser.

nf-måleri-hägersten-tjänster
nf-måleri-hägersten-invändig-målning

Invändig målning

Att måla om invändigt är ett bra sätt att öka trivseln och skapa nya intryck. Ibland är målning en stor del av en ombyggnad eller så har färgen blivit sliten med åren. Och oavsett om du vill fräscha upp på arbetsplatsen, i ditt hem eller i en föreningslokal så garanterar vi ett resultat som strålar.

 

Vi på NF Måleri tar hand om hela arbetsprocessen och genomför ett omfattande förberedelsearbete innan vi startar i gång ett projekt. I vår personalstyrka finns målare med rätt erfarenhet och behörighet och med vår stränga policy gällande deadlines ser vi till att leverera det vi lovat på utsatt tid. Allt för att projektet ska flyta på så smidigt som möjligt och att du ska kunna fokusera på annat som är viktigt.

 

För oss är inga arbeten för stora eller för små, utan våra projekt omfattar mindre renoveringsobjekt så väl som ommålning av stora lokaler. Vi arbetar med alla färgtyper, så som kalk, vattenbaserad eller silikat färg och målar allt från väggar till tak, golv, fönster och dörrar. Vi ser även till att minimera förekomsten av färgspill och damm när vi arbetar hos våra kunder och garanterar att inga möbler, elektronik eller gamla släktklenoder får färg på sig. Ytbehandling och slipning görs om arbetet kräver det.

Invändig målning

Utvändig målning

Våra husfasader utsätts för mycket påfrestning på grund av Sveriges varierande väderlek. För att fasaden ska hålla och vara fin över tid, rekommenderar vi att utvändig målning görs regelbundet. Detta gäller speciellt träfasader, eftersom trä är extra känsligt mot vatten. Med förebyggande målning håller man huset tätt och minskar risken för fuktskador.

 

Vi på NF Måleri har vana proffsmålare med omfattande kunskap och erfarenhet inom allt som rör utvändigt måleri. Både gällande moderna tekniker och klassiskt måleri med linolja. Utvändig målning är ett brett begrepp och innefattar ofta mer än enbart fasadmålning, så som målning av staket, portar m.m. Att anlita proffs vid en utvändig målning sparar ofta mycket tid och energi och resultatet blir oftast bättre gjort om det görs av någon med gedigen kunskap. I planeringsfasen går vi tillsammans igenom önskat slutresultat och planerar sedan arbetet därefter. Efter påbörjat arbete informerar vi om något väsentligt behöver åtgärdas. Vi agerar även som bollplank när det kommer till färgsättning och färgtyp.

nf-måleri-hägersten-utvändig-målning
Utvändig målning
nf-måleri-hägersten-linolja

Traditionellt måleri med linolja och fönsterrenovering

Målning med Linoljefärg

Det finns gamla beprövade tekniker inom målning som ger resultat som modern färg aldrig skulle kunna uppnå. En av dessa är att arbeta med linoljefärg. Den speciella egenskapen är att den åldras med tiden och  inte släpper stora färgflagor. Färgen bör appliceras under torra och varma förutsättningar, helst under sommarhalvåret. Detta gäller all målning; att inte måla vid minusgrader eller när luftfuktigheten är för hög.

Vi på NF Måleri har lång erfarenhet av att arbeta med linoljefärg. Våra målerimetoder gör att vi kan garantera våra kunder ett skinande och långvarigt resultat under många år framöver.

Fönsterrenovering

Många brukar känna till utmaningar som uppstår när det är dags att måla och kitta om fönster. Men faktum är att det är en av de viktigaste investeringarna en fastighetsägare kan göra. Samtidigt som huset får nya fina fönster, så förebygger man problem med att få röta i fönstren och minskar omfattande skador i framtiden. Med god framförhållning kan man alltså spara pengar. Vi på NF Måleri hjälper både privatpersoner och företag med fönsterrenovering – antingen helrenovering eller på renovering på plats. 

Vi samarbetar med erfarna och kompetenta fönsterrenoverare och glasmästare. När vi utför glasbyten ger vi tips och råd på olika lösningar i den specifika situationen och i vårt sortiment finns en stor mängd olika glassorter, så som energiglas och ljudreducerande glas såväl som glas för affärer och säkerhetsglas.

Linoljefärg

Offentliga lokaler & trapphus

Vi har många uppdrag i varierande storlek inom offentlig miljö. Oftast har vi avtal med våra beställare som är både små och stora byggföretag. Våra målningsuppdrag är på sjukhus, i skolor, på vårdhem, åt bostadsbolag, kommuner och fastighetsförvaltare.

Vi har lång erfarenhet av uppdrag hos bostadsrättsföreningar. Ofta handlar det om upprustning och renovering av trapphus, där vi har uppdrag som totalentreprenör eller underentreprenör. I dessa uppdrag träffar vi delar av styrelsen och arbetar fram en bra planering för arbetet som ofta innehåller både färgsättning och dekormålning. Vår främsta uppgift är att se till att BRF:en känner sig trygga med oss och arbetet som utförs i fastigheten.

nf-måleri-hägersten-offentliga-lokaler
BRF
nf-måleri-hägersten-dekorationsmåleri

Dekorationsmåleri och tapetsering

Dekorationsmåleri

En dekorationsmålare är en mångfacetterad yrkesperson. Både yrkeskunnig och konstnär. Få arbeten innebär så stor variation som för den som arbetar som dekorationsmålare och det krävs att man behärskar många olika tekniker, som t.ex. marmorering, ådring och lasering. Efterfrågan på dekorationsmåleri blir mer och mer efterfrågat.

 

Våra dekorationsmålare utför arbeten på såväl fasad, fönster, tak och golv som på möbler och andra föremål. Att marmorera är ett vanligt inslag i vårt arbete och vi utför ofta ådringsmålning på dörrar, särskilt när vi arbetar mot BRF med trapphus eller större K-märkta och anrika byggnader. På NF Måleri utbildar vi ständigt vår personal för att kunna erbjuda allt fler högkvalitativa dekorationstjänster.

Tapetsering

Tapetsering kan vara en utmaning för en amatör att ge sig på. Det är viktigt att använda rätt lim och ta reda på hur eventuell mönsterpassning ser ut. Loda en rak linje innan start och använd tapetbord och bra verktyg för att jobba bort eventuella blåsor. Vid en stormönstrad tapet är det särskilt viktigt att också se till mönstrets helhet över hela väggpartiet. Vi på NF Måleri har lång erfarenhet och bred kunskap inom tapetsering, vilket gör att du kan luta dig tillbaka och njuta av resultatet istället.

 

Att välja tapet kan även det vara en utmaning. Alla tapeter passar trots allt inte för alla rum. Det är också viktigt att välja tapet med hänsyn till takhöjden i bostaden eller lokalen, eftersom lodräta eller vågräta motiv kan påverka känslan av höjd och bredd. Anlita en av NF Måleris färgsättare, så hjälper vi er att hitta rätt tapet.

Dekoration

Vi står redo att hjälpa dig vidare i din renovering.

Oavsett hur stort eller litet ditt projekt är, kan vi bistå med kompetens och erfarenhet och se till att resultatet blir perfekt. Tillsammans med hantverkare, golvläggare, snickare, rörmokare, plattsättare m.m. syr vi även ihop hela renoveringsprojekt. Kontakt oss så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig!

bottom of page