top of page

Bra förberedelser

Så är det faktiskt och dessutom blir målningen alltid också roligare när man förberett sig rätt. Låt förberedelserna få ta tid – de är faktiskt en del av själva målningen.

 

Här kommer våra bästa tips för hur du ska tänka när det är dags att måla om snickerier:

  1. För att målning på till snickerier ska gå smidigt och ge bästa resultat behöver man ha alla verktyg och allt material förberett och inom nära avstånd.

  2. Börja med att skrapa ev. lös färg och slipa av med sandpapper. Dammsug vid behov. Tvätta alltid ytan du ska måla med målartvätt. Detta är viktigare än man kan tro för att få god vidhäftning.

  3. Grundmåla sedan ytor som är trärena och måla sedan med den slutliga färgen. En bra pensel som passar färgtypen (i detta fall en vattenbaserad färg) är också en viktig del för ett fint slutresultat. Tvätta ur penseln emellanåt så blir målningen snyggare och penseln håller bättre. Håll svalt i rummet så torkar det inte för snabbt.
     

Nu är det upp till dig – lycka till och kom ihåg att du kan mer än du tror bara du vågar, testar dig fram och förbereder dig noggrant. Allt gott från oss på NF Måleri!

bottom of page