top of page

Utvändig målning av träfasadVi har en trävilla från 1912 som ursprungligen var målad med slamfärg men som under åren hade fått ett ogenomträngligt ytskikt av olika plast- och oljefärger blandat om vartannat. Panelen mådde inte bra av detta och vi anlitade NF Måleri för att varsamt skrapa bort all färg så att det blev trärent och sedan måla om med linoljefärg. En del trälagningar behövdes göras och eftersom huset är stort så rekommenderades vi att dela upp arbetet på två säsonger.


Vi är verkligen jättenöjda med resultatet, huset har fått ett lyft och panelen mår verkligen mycket bättre. Projektledning och information har fungerat jättebra. Tidsplanen första året blev lite stökig då vi insåg att panelen som behövdes bytas måste specialbeställas för att få rätt dimension och de extra ledtiderna var inte inräknade. Men andra året flöt allt på superbra och dialog mellan snickare och målarfirma fungerade bättre.


Målarna som var på plats var fantastiska, noggranna och trevliga och vi kände verkligen att det fanns kompetens för att måla med traditionell linoljefärg, vilket vi ofta upplevt att andra målerifirmor vi varit i kontakt med innan detta projekt har saknat.


Vi skulle absolut rekommendera NF Måleri till andra, särskilt husägare med ett intresse av att renovera varsamt med traditionella metoder. NF Måleri har varit lyhörda, kompetenta och lösningsorienterade genom hela projektets gång.

Sofia och Johan, Spånga
Commentaires


bottom of page